lördag 9 maj 2009

Till slut kom vi hem




Vi blev stående mitt i Stockholms rusningstrafik på E4:an i ungefär 30 minuter. När väl bärgaren körde av oss från motorvägen kändes det mörkt. Det hade inte varit speciellt kul att börja bära in all fiskeutrusning på ett hotell i Stockholm, man ville bara hem. Bärgare Tom kollade lite under motorhuven och rykte och slet, även han var fundersam. Till slut tändes en lampa i huvudet på honom och han tog bort luftmassemätare och provade. Han tryckte på gasen utan att bilen dog. Han trodde att det ska hålla utan denna manick till Jönköping så vi chansar. Efter ytterligare bilköer går bilen klockrent fram till Jönköping.

Under våra fyra dagar i Dalälven var det bara första dagen som det var bra antalsmässigt. De övriga dagarna var det väldigt lite fisk som steg upp i älven för lek. Det fångades ändå långa fiskar upp till 47 cm, utan att de vägde över 1100, en fisk som normalt ska väga 1200. En sammanfattning av våra fiskar är följande:

Sten-sture: Mört - 700 gram, Björkna - 1080gram, 840 gram

Stefan: Vimma – 1080 gram, 980 gram

Undertecknad: Vimma – 1020 gram, 1020 gram, Björkna - 740 gram

Som det ser ut så sticker jag iväg imorgon igen tillsammans med Nyman, vi försöker planera vårt fiske lite efter vädret just nu.

Inga kommentarer: