onsdag 18 augusti 2010

Mera vertikalfiske

I helgen fiskade jag med Jörgen Larsson i hans båt. Vi fiskade gös och metoden var pelagiskt vertikalfiske. Även Carlo var på plats och under lördagen gästades han av Jalle från Garmin. Fisket var trögt och merparten av gösarna dök innan vi ens han släppa ner jiggen. De få gånger vi hade chansen att fiska på gösarna, visade de ytterst lite intresse. Till slut hittade vi några områden där gösarna nappade, men endast fisk i mindre format slukade jiggarna. Efter att vi fångat ett antal mindre fiskar beslutade vi oss för att söka efter sjöns större fiskar.
Mot kvällen kommer ett åskoväder in över sjön. För att slippa det värsta ovädret fiskar vi oss hemåt. När väl regnet öser ner och åskan kommer allt närmare visar fiskarna plötsligt intresse. Vi hinner med några få nedsläpp innan vi inser att det är idiotiskt att fiska vidare.

Första dagen landade vi 14 gösar, tyvärr bara i mindre format. Fast på det pelagiska vertikalfisket är även mindre fiskar uppskattade.



På söndags morgon landar Jörgen en liten gös och bara några minuter senare nappar det för Carlo också, även detta en mindre fisk. Vi väljer strax därefter att utforska nya områden i sjön. Antalet fisk är betydligt mindre, fast tron på större fisk känns stor. Efter att bara landat några gäddor på ett par timmar, väljer vi att återvända till gamla området. Vi hittar oerhört mycket fisk att fiska på, men inte en endaste vill nappa. Någon enstaka stiger upp mot jiggen en kort stund, innan den simmar ner till botten och försvinner från ekolodet. Vi testar allt, olika jiggmodeller, storlekar och färger, men ingenting hjälper. När väl gösarna inte vill hugga, så vägrar de verkligen...



Två pratglada gubbar i samma båt... Mycket skratt hördes från dem och även någon svordom ekade över sjön efter tappade fiskar.

3 kommentarer:

TEAM ISOLA/LOWRANCE sa...

Haha, Carlo OCH Jalle i samma båt!
Det kan inte ha varit en lugn stund på den sjön!
Det är ju faktiskt en repris på fjolårets VM-final i klassen "Glada Tjötgubbar" ;-)

/Markus

Anonym sa...

Nu skall du vara snäll Marcus. Vi förde en oerhörd diciplinerad tillvaro tillsammans jag och jalle. Vi diskuterade endast djupt religösa spörsmål i en mycket samlad samtalston. Givetvis svor vi inte när vi tappade fisk. Detta är endast ont förtal av den lille snorgrisen Henke. Nä, en så lugn och fridsam fisketur var det länge sedan man var ute på.

Gud vare med er
Mvh/carlo

Anonym sa...

It is kind of you. The shoes of our is generous fashion.
chaussure tn Comfortable shoes are discount too.
asics chaussure whizzer The best shoes with the lowest prices. discount puma chaussure Welcome to select.