lördag 22 januari 2011

Cannons nya elektriska djupriggar

Digi-troll 5 och 10
-Ger dig full kontroll under ytan.Med ett nytt utseende och en förstärkt design lyfts Cannons elektriska djupriggar till en ny nivå. Djupriggarna är fullspäckade med alla nödvändiga funktioner till trollingfisket.

Både Digi-troll 5 och 10 är utrustade med en LCD-display där manövreringen sker ifrån. Lodet kan justeras upp och ned, med möjlighet till automatisk upptagning där lodet stannar strax ovanför vattenytan. Med en otrolig upptagningshastighet på 75 meter per sekund, behöver man inte vänta länge.
Digi-troll 10 är försedd med en större och mer avancerad bakrundsbelyst display. Den har möjlighet till ihopkoppling av en djupgivare för att kunna följa ett djup, ett visst avstånd från botten eller cykla lodet.
I displayen visas djupet i en tresiffrig skala, som finns i både meter och i fot.

De båda modellerna är kompatibla ihop med Cannonlink som kopplas ihop med Humminbirds kombiinstrument i 800, 900, 1100 serien och även några i 700 serien. Upp till sex djupriggar kan styras via Humminbird enheten, där önskat djup, ett visst avstånd från botten eller ett temperaturskikt kan följas. Det går även att cykla lodet efter inställda djup.

Riggarna är avsedda för både salt- och sötvattens bruk. Tournament serien är vit och har en teleskopisk bom och wiretrumma i rostfritt. Tack vare den rostfria wiretrumman kan man använda nylonlina.
Bommen klarar vikter upp till 9 kg och är teleskopiska från 61cm till 134cm.
Djupriggarna är IP-klassade 68 och tål att dränkas utan att ta skada.
På djupriggens bakre del finns plats för två oerhört flexibla spöhållare med 360 graders justerings möjlighet. De svarta levereras som standard med två spöhållare och de vita med en spöhållare.
Djupriggarna är utrustade med Cannon Positive Ion Control som skickar ut en svag spänning via wiren. Detta skapar ett elektriskt fält som attraherar fiskarna.


"Vi tror att Cannons nya teknik vad gäller elektriska djupriggar kan tillföra mycket inom det trollingfisket och att vi kommer se en utveckling inom det svenska fisket, säger Mats Comstedt, VD Comstedt AB. Extra kul är att kunna erbjuda en sammankoppling till Humminbird via Cannonlink, fortsätter han"
Rekommenderade ca. priser från 14 895:- inkl. moms.

1 kommentar:

Nicklas sa...

Äntligen fick jag svar på min fråga om Cannons nya riggar!
Visar dom i fot el meter!!!!
Har ej kunnat läsa mig till det någonstanns, förrens nu.....
Tack Henke!