onsdag 3 juni 2009

Nytt objektiv inhandlat


Inte blivit något fiske idag, passade däremot på att köpa ett nytt objektiv till kameran. Objektivet heter Canon Ef 50/1,8 II, och kostar ungefär 1300:- Efter att ha fått tips och läst recensioner om objektivet är det helt klart värt pengarna. Ett litet och smidigt objektiv som tar knivskarpa bilder samtidigt som det har bra ljusstyrka. De flesta som har något negativt omdöme på det, menar att det är aningen plastigt, men fördelen jag ser i det är att du får ett objektiv som knappast väger någonting. Ska bli kul att testa på morgondagens fisketur!

4 kommentarer:

Olle sa...

Jag har haft ett sånt, innan barnen lånade kameran och slog sönder det. Brukade ha det till fotografering i scenljus på teatern.

Fördelen är ljuskänsligheten, man behöver knappast använda blixt, utom i motljus. Skärpedjupet har både för och nackdelar, själva motivet blir knivskarp, men allt annat suddigt. Bra till porträtt. Nackdelen är att men inte kan zooma. Det är svårt att få med hela fisken om man står nära.

Henrik Karlén sa...

Det är sant, inte det bästa objektivet för båtfiske. Tror det kan bli ett bra komplement då jag använder mig av vidvinkelzoom i dagsläget. Nackdelen med det objektivet är ljusstyrkan, bilderna blir oftast mörka inomhus och i nedsatt belysning.

Tomas "Blydonker`n" sa...

Henrik:
Lystyrken er mer en bra nog, det er jo 1.8!!!!

Vidvinkel jeg har er Canon 10-22mm 3.5-5.6!!
den funker perfekt til båt

Anonym sa...

coolt
mvh Sellman "Team Isola"