lördag 10 oktober 2009

Information om Vengsöy

Det blir allt mer populärt för oss sportfiskare att besöka den nordliga delen av vårt grannland Norge. Även antalet sportfiskecamper har ökat, vilket gör det ännu bekvämare för oss att planera fiskeresan. Ibland behöver man vara i god tid för att boka in veckan man tänkt sig innan den blitt fullbokad. Därför kan jag rekommendera er som har planer om att fiska kring vattnet vid Kvalöya, att besöka grannön Vengsöy, som ligger väster om Kvalöya. På Vengsöy ligger den lilla fiskecampen Sjöbuferie, som består utav två gemytliga stugor, där även en tredje hyrs ut emellanåt. Stugorna består utav fyra sovplatser, men det finns möjligheter till att ordna fler. Stugorna är placerade precis intill havet och man får en maximal sjökänsla även på land.
Fisket omkring Vengsöy är fortfarande oupptäckt och det finns mängder av platser att utforska. Det är heller inte långt till fiskeplatserna vid Kvalöya som levererat mängder av hälleflundror, med en bjässe på nästan 200 kilo i topp. Rödspättafisket är också utöver det vanliga och det kommer årligen upp stora plattor. Beståndet av havskatt är också relativt gott på vissa områden. När det är blåsigt finns det områden kring Vengsöy som är skyddat mot vinden, så man slipper sitta inne i stugan om dagarna. När vädret är riktigt bra och man har avsikten att sticka ut på öppet hav för att utforska på djupet, är Vengsöy en perfekt utgångspunkt.
Om man är trött på att bila den långa resan till nordnorge, går det att flyga till Tromsö och hyra båt på fiskecampen.

Priser på boende:
Mellansäsong:
Mellan 15.04 - 31.05 och 01.09 - 15.10
3150,- NOK pr. vecka, eller 500,- NOK pr dygn.

Högsäsong:
Mellan 01.06 - 31.08
3850,- NOK pr vecka, eller 550,- NOK pr dygn.

Klicka på annonsen till vänster för att läsa mer om Sjöbuferie och kolla på bilder. På deras hemsida finns även mail- och telefonkontakt ifall du har några frågor. Det går även bra att ringa eller maila mig om du undrar någonting.














Inga kommentarer: