måndag 2 november 2009

Lördagens hajfiske

Helgen kan jag sammanfatta som en av årets trevligaste fisken, med gott sällskap och trevligt fiske. Att även vindarna var relativt låga gjorde saken bara bättre. Vårat fiske kommer ni kunna läsa om nästa år i Fiske-feber. Där får ni ta del av heta tips och hur man på ett bra sätt hanterar hajarna, för att öka chansen till en fortsatt överlevnad.
Både i fredags och lördags landades två småfläckiga rödhajar, den glada fångsmannen var Sten-sture Jönsson. Det finns nog få i Sverige, om ens någon, som har fångat två småfläckiga rödhajar - åtminstånde inte två dagar i följd. Den han fångade i fredags vägde 1000 gram exakt, den andra kommer jag inte ihåg, men var omkring kilot den också. Självklart fick hajarna friheten åter. Jag väntar på att Sten-sture ska skicka en bild på hajarna, lägger upp dem på bloggen så fort han fått tummen ur.. :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till ett fint hajfiske.
Det är kul att se att hajen är på väg tillbaka och att ni som fiskar efter dom verkar hantera dom på ett bra sätt.Ser fram emot att läsa reportaget från ert fiske.
Fiskehälsningar Tim

Henrik Karlén sa...

Tackar Tim.

Om man jämför detta året mot tidigare år verkar det ändå som pigghajen är på väg uppåt. Men det kan vara en tillfällighet också, så därför är det extra viktigt att vara försiktig med fisken.