fredag 13 november 2009

Öresundsrapport + bilder

Vad jag förstod var fisket även idag trögt nere i sundet. Vad jag kommer ihåg av farsans rapportering var att han hade fångat två fenknotar. Största vägde 280 gram. De fiskar imorgon också, då de funderar över att göra ett sista försök på pigg- och slätvar. En av många hajar, en vacker och stor haj som pressade vågen till 6200 gram.
En knot på 410 gram, från gårdagens fiske nere i Öresund.


3 kommentarer:

FotoSell sa...

Den gamle och havet:-)

Sofia sa...

Hur *pip* kan du fiska haj? Den är den i fisk som är mest hotad och på gränsen till utdöd. Vilka är vi att döda dessa otroliga djur som har varit fulländade sedan Devon?

Henrik Karlén sa...

Hej Sofia,
För det första vill jag upplysa dig om att vi inte dödade någon av hajarna. För det andra så är pigghajen en av de mest stryktåliga fiskarna och är väldigt lätta att återutsätta. Det var inte en enda haj som dog, utan simmade ner mot djupet direkt. Vi hanterade dem väldigt försiktigt och tog bort hullingen från kroken. För det tredje, att denna art är på gränsen till utdöd tvivlar jag starkt på. Givetvis har beståndet minskat, men att yrkesfiskare får fånga 65 ton pigghaj om året tyder inte direkt på någon utdöd för denna art i mina ögon. Däremot finns det andra arter som fått mer stryk än pigghajen, som exempelvis rödspätta. Det finns inte allt för många fiskeplatser om man frånser Öresund att fiska på. Och de som fångas åker oftast ner i fiskebaljan...