tisdag 14 juli 2009

Bilder från Vengsöy

De fyra gubbarna hade under sin långa fiskeresa bosatt sig på Vengsöy som är en grannö till Kvalöya. Under resan blev det även några fiskepass i det heta Kvalöysundet, men de hade stora möjligheter till att prova nya ställen, platser som gav dem stora hälleflundror, rödspättor och lerskäddor nära världsrekord. I slutet på deras resa blev det sämre väder med hårda och nordliga vindar, vilket försvårade fisket och begränsade gångavstånden. Men nu i efterhand summerar de ihop två riktigt sköna fiskeveckor med häftiga upplevelser och fina fiskar.
Klas har fångat sitt livs första flundra och är supernöjd över sin första fiskeresa i Nordnorge.




Inte många dagar ser ut så här, Per passar på att njuta för fulla muggar.



Två riktigt stora lerskäddor, farsans väger 740 gram och Magnus håller nog troligtvis ett svårslaget personbästa på otroliga 988 gram. Fisken vägdes ett antal timmar efter fångst i land och endast 27 gram från världsrekord. Frågan är om rekordet hade slagits om de vägt fisken direkt.




Resans största hälleflundra var det Per som fångade och vägdes till fina 49 kilo. Fisken var dessvärre ganska odramatisk i fajten, men tyngden i fisken böjde årminstånde spöet. Metoden för den stora flundran var en stormjigg i storlek 265 gram och färgen BSD, långsamt vevad en bit ovanför botten.

Ett skapligt fiskepass, två fina fiskar som vägdes till 2,56 och 9 kilo.







2 kommentarer:

Åsmund Isaksen sa...

Slett ikke dårlig! Sattan, de gapeflydrene der altså!

Henrik Karlén sa...

De är skillnad på de lerskäddorna mot de svenska och de man fångar i Langesund. Man blir bra sugen på fisket däruppe. Kommer jag inte iväg på en resa i höst blir det åtminstånde nästa år. Hälleflundrafisket är svårslaget..